Saturday, August 31, 2013

DmC Devil may Cry (+ Vergil's Downfall DLC) - Collectibles/Предмети за събиране

DmC Devil may Cry + Vergil's Downfall DLC
Предмети за събиране/Collectibles/
Lost Souls, Keys, Secret Doors, Fragments, Crosses
Изгубени души, Ключове, Тайни врати, Фрагменти, Кръстове
 Текстово помагало








1. ИНТРОДУКЦИЯ
Здравейте, аз съм Илиян Илиев (iliqn.lachi) от GAMEPOMAGALO.COM и това е малко текстово помагало, показващо скритите предмети за събиране в играта DmC Devil may Cry (+ предметите от DLC-то Vergil's Downfall ). Причината поради която не ги показах във видео помагалото (което може да видите в сайта ето тук) ми беше, че то беше с друга насока. В него играех на най-трудния режим на игра и показвах различните стратегии за различните противници и постигането на висок краен резултат, пък и това, че вече ги бях събрал всичките и не ми се показваха отново. Но реших, че е редно помагалото да е пълно, затова сега ще ви кажа къде се намират тези така наречени скрити предмети. Трябваше да почна нов сейф файл за да мога да ги събера отново, а също разгледах и други такива помагала в интернет и в крайна сметка обобщих всичко в едно подробно текстово помагало. Това е първото ми от такъв вид, затова може и да не е много професионално, но поне ще ви помогне, на онези от вас, които се интересуват и искат да имат напълно ъпгрейднат герой. Няма да поствам скрийншоти , тъй като не са нужни, и без това предметите не са особено трудни за намиране, малко обяснение е достатъчно според мен. J

2. ПРЕДМЕТИТЕ – ВАЖНО!
Предметите за събиране са 3 вида. Изгубени души(Lost souls), Ключове(Keys) и Тайни врати(Secret Doors).  Освобождаването на изгубените души става като им се нанесат няколко удара от мечовете, като се освободят трябва да пуснат малко червени души. Специфичното при тях е, че издават странен звук, нещо като тихи стонове, което помага при откриването им. Ключовете служат за отваряне на тайните врати и идват в 4 видамедни(copper), сребърни(argent), златни(gold) и от слонова кост(ivory). След отварянето на вратите се отключват Тайните мисии(Secret Missions). Те могат да бъдат пуснати от главното меню, не са никак трудни, имат си обяснение какво трябва да се прави в началото, а минаването им дава различни бонуси. Тайните врати също идват в 4-те гореспоменати вида, като ни трябва определен вид ключ за определена врата. Примерно сребърните ключове отварят сребърните врати. Няма да може да съберете всичко още на първото изиграване, някои от предметите са скрити на недостъпни места, поне докато не бъде отключена специална способност или оръжие, което осигурява достъп до зоната. След като отключите нужната способност може да преиграете мисията, за да съберете изпуснатите неща. В помагалото ще използвам за ориентир някои кътсцени и неща казани от главните герои, затова ще е разумно да гледате кътсцените и да слушате внимателно, ако искате да се ориентирате по-лесно.  Предметите са дадени в последователността в която се появяват на нивото. В помагалото за имена на предметите, способностите, оръжията и мисиите ще използвам онези използвани в българския превод на Playonbg, само някъде ще уточнявам как се превеждат и на английски. Събирането на всички тези предмети е важно, тъй като не само помага с развиването на Данте, но и с крайният резултат на всяка мисия – колкото повече събрани – толкова по-добре за постигането на SSS резултат. Това може да е важно за префекционистите като мен, които не могат да оставят дадена игра, докато не минат всичко в нея – всички мисии, събиране на всички предмети, най-високи резултати, такива неща… :D
Общият брой на предметите е:
Изгубени души: 80 души
Ключове: 21 ключа
Врати: 21 врати
Общо: 122 предмета

3. ПОМАГАЛО

Мисия 1 –  ‘Found / ‘Открит’
Изгубени души: 6 души
Ключове: Меден
Тайни Врати: Медна
Общо: 8 предмета

1.(Душа) След като вземете пистолетите и мине кътсцената с Кат се обърнете назад и ще видите нещо като червена врата, направена от светещи камъни. Зад нея има изгубена душа. Вратата може да бъде разбита с помощта на ръкавиците Ерикс(Eryx).

2.(Душа) След като вземете пистолетите и мине кътсцената с Кат продължете напред. Невъзможно е да се пропусне. Право напред е.

3.(Меден ключ) След като освободите предната душа, продължете вляво. Скачайте по платформите и евентуално ще видите ключа.

4.(Душа) След голямата жълта върталежка, продължете напред и ще стигнете до голям парк. Продължете напред покрай дясната страна на малката върталежка и ще видите големи сини светещи точки в небето. Тук ще вид трябва ангелското придърпване(Angel Lift), придърпвайте се по точките и ще стигнете до душата.

5.(Медна врата) Щом влезете в галерията, след като Ловецът (Hunter) счупи огледалото и ви нападне се огледайте вдясно – би трябвало да видите голяма бронзова врата. Използвайте медния ключ за вратата.

6.(Душа) Веднага след сцената с счупването на огледалото продължете малко напред и погледнете вдясно. На стената има душа.

7.(Душа) Веднага след сцената с счупването на огледалото продължете малко напред и завийте вляво. Ще видите голяма кукла, която седи на електрически стол. Минете покрай нея наляво, докато стигнете помещение с червени драперии. Обърнете се натам откъдето влязохте и погледнете нагоре. Душата е над входа.

8.(Душа) След като вземете предмет #6 (душата) продължете още надясно докато стигнете до голяма врата с червени линии по нея. Трябва да я унищожите с брадвата Арбитър (Аrbiter), за да вземете душата.

Мисия 2 –  ‘Home Truths’ / ‘Истината за дома’
Изгубени души: 9 души
Ключове: Меден, Сребърен
Тайни врати: Медна, Медна
Общо: 13 предмета

1.(Меден ключ) Щом се озовете в голямото фоайе се качете напред по стълбите и завийте вдясно, после пак вдясно и право напред в една от стаите ще зърнете ключа.

2.(Душа) Щом излезете от фоайето ще видите Божествена статуя (Divinity statue). Малко след нея вдясно има голяма дупка и нещо като сини лиани от другата страна на дупката. Тук ще ви трябват Акуила шурикените(Aquila), за да ги хвърлите по лианите и да ги разкъсате. В стаята отвъд тях има душа.

3.(Душа) След като видите кътсцените с портрета на Спарда и придобиването на Арбитър, излезте от стаята и ще видите душата право пред вас. Обаче щом я приближите ще се измести далеч напред. Ще ви трябва умението Ангелско прелитане (Angel Boost), за да я достигнете.

4.(Душа) След като излезете от стаята със портрета на Спарда ще трябва да се спуснете надолу в голяма дупка в стаята.Когато паднете се огледайте добре. Ще я видите.

5.(Сребърен ключ) След като освободите предната душа продължете малко напред. Би трябвало да има червена пукнатина в земята, подобна на вратата от камъни в първата мисия. Разбийте я с Ерикс и ще намерите ключа отдолу.

6.(Душа) След мястото със сребърния ключ ще се озовете в хлътнал надолу коридор. Отляво трябва да има синя точка за придърпване. Трябва ви ангелското придърпване. В стаята отгоре има душа.

7.(Душа) След като се върнете отново във фоайето и избиете всички противници ще трябва да счупите една врата с Арбитър с червени линии по нея. След като я счупите и влезете, се обърнете назад и погледнете над вас. Отгоре има душа.

8.(Душа) Точно преди стаята с портрета на Ева и получаването на Озирис(Osiris) трябва да има отново сини лиани. След като вземете Озирис се върнете и разкъсайте лианите с него. Душата е вътре.

9.(Медна врата) След като напуснете стаята, където е голямото легло и получавате първите си видения се спуснете долу. Вляво е вратата.

10.(Душа) Точно срещу предната медна врата има друга врата. Минете през нея, обърнете се и погледнете нагоре.

11.(Душа) След като минете покрай втората божествена статуя ще видите още едни сини лиани. Разкъсайте ги с Озирис и над входа има още  една душа.

12.(Душа) След като минете секцията, където се разпада целия етаж на къщата, трябва да продължите напред, където трябва да използвате Арбитър, за да строшите една врата. След нея има сини лиани. Разкъсайте ги и след тях вдясно има малко пространство, което трябва да прелетите с ангелското прелитане, за да влезете в стаята с душата.

13.(Медна врата) В същата стая като #12 трябва да е и тази врата.

Мисия 3 – ‘Кръвна връзка’ / ‘Bloodline’
Изгубени души: 3 души
Ключове: Меден
Тайни врати: Сребърна
Общо: 5 предмета

1.(Душа) След като почнете нивото и разчистите противниците, огледайте голямата червена сграда отляво на голямата статуя в средата. Горе би трябвало да видите сини лиани. Трябва ви Акуила за да ги разкъсате и да се качите горе. Душата е вътре в стаята.

2.(Меден ключ) Точно преди мястото, където се пропуква земята между вас и Кат, трябва да има нещо като коридор в 2 посоки. Завийте наляво, докато стигнете до божествената статуя. Отдясно на нея трябва да има врата, която може да счупите с Арбитър. Вътре, нагоре по стълбите е ключът.

3.(Душа) След като видите кътсцената с пропукването на земята между Данте и Кат, погледнете назад и горе вляво. Душата е на стената.

4.(Сребърна врата) След като отново се върнете в големия двор и разчистите противниците, трябва да продължите нагоре вляво, като се придърпвате към синята точка. Като се качите горе обаче, вместо да продължавате напред, се обърнете назад от входа и погледнете вляво. Прелетете напред върху каменната платформа, там е вратата. Би било лесно да се забележи от земята.

5.(Душа) Докато се опитвате да се качите на върха на статуята, би трябвало да се придърпате по 3-4 сини точки във въздуха, по средата във въздуха обаче, прелетете с ангелско прелитане надясно върху платформата. Би трябвало да е лесно забележима тази душа.

Мисия 4 - ‘Под наблюдение’ / ‘Underwatch’
Изгубени души: 8 души
Ключове: Сребърен, Златен
Тайни врати:  Медна, Сребърна
Общо: 12 предмета

1.(Душа) След като избиете първата порция врагове се обърнете надясно. Някъде на стената трябва да има душа.

2.(Душа) Като се придърпате към първата синя точка отгоре на платформата, скочете на втората платформа напред и вляво малко по-отгоре на стената трябва да е душата.

3.(Душа) След като мине кътсцената с Кат, където ви казва да я последвате, се обърнете назад и ще видите малко стълбище. Качете се по него и се огледайте назад. Душата е отгоре.

4.(Сребърен ключ) След като мине кътсцената с Кат, където ви казва да я последвате, продължете напред по нея и на първия завой, свийте вдясно. Ще видите стена, която може да се пропука с Ерикс. Зад нея има ключ.

5.(Златен Ключ) След като разбиете и втората порция врагове, се огледайте добре из местността – някъде нависоко на една от сградите трябва да има синя точка за придърпване. Придърпайте се горе и продължете напред. Евентуално ще видите ключа.

6.(Душа) След като вземете предния ключ, се върнете обратно, откъдето се придърпахте, обаче не слизайте на земята още. Огледайте се и ще видите душа на една от сградите. С двоен скок може да я достигнете.

7.(Душа) В местността където разбивате втората порция врагове, ще забележите нещо като фонтан в средата. Качете се на него и се огледайте. Ще зърнете душата на една от сградите.

8.(Медна врата) В зоната, където е кътсцената с ледения рицар ще има нещо като разклонение на пътя. Свийте вдясно и ще видите сини лиани някъде пред вас високо. Качете се там и ги разкъсайте с Озирис. Вътре е вратата.

9.(Душа) След като откриете предната медна врата, излезте от помещението и свийте вляво на платформата. Огледайте се добре и някъде на една от сградите нависоко е душата.

10.(Сребърна врата) След като премахнете втората мутирала камера, не слизайте напрово долу. Продължете малко напред по платформата и ще забележите вратата право пред вас върху платформа на една от сградите. Ангелско прелите + Ангелско придърпване ще свършат работата.

11.(Душа) На път за третата камера ще забележите врата, която може да се разбие с Арбитър. Зад нея е душата.

12.(Душа) След като вземете предната душа излезте от стаята и продължете право напред. На сградата пред вас трябва да има душа.

Мисия 5 - ‘Virility’/ Жизненост
Изгубени души: 6 души
Ключове: Сребърен, Меден
Тайни врати: Сребърна, Медна
Общо: 10 предмета

1.(Душа) След като слезете в Лимбо версията на завода и продължите малко напред по металните платформи ще стигнете до разклонение. Свийте вляво и продължете напред. Разкъсайте нещото, което прилича на черна паяжина и минете напред. Продължавайте пътя си, докато стигнете до платформите, които имат червена точка и трябва да ги придърпвате към вас с демоничното придърпване. След като придърпате и 3-тата платформа и се качите отгоре й, се обърнете право назад. Направете голям скок и прелетете напред към отсрещната платформа. Огледайте се и ще видите още една синя точка за придърпване. Придърпайте се натам и ще видите душата.

2.(Душа) След като мине битката с адския рицар (онзи червения) и се отпечатат изходите, се огледайте наляво. Би трябвало да има голямо пространство и във въздуха ще видите няколко сини точки за придърпване. Продължете по тях, докато не стигнете платформата с душата.
3.(Сребърен ключ) На същото място, където се бихте с червения адски рицар се огледайте надясно, точно срещу голямото пространство, споменато по-горе. Зад една мрежа ще видите ключа. Вдясно от  мрежата има няколко големи кутии, на които може да скочите и да преминете зад нея.

4.(Медна врата) След като стигнете до първата божествена статуя, вижте вдясно от нея, има няколко големи кутии. Качете се отгоре им и се огледайте за други кутии на които може да скочите. Придвижете се по тях докато не стигнете  горната зона, там е вратата.

5.(Душа) На мястото дето се появяват онези малки летящи бебета трябва да използвате
демоничното придърпване за да придърпате 2 платформи една в друга, които ще се сблъскат силно. След като минете през тях погледнете вдясно.

6.(Душа) Преди мястото където има леден и огнен рицар едновременно (на Нефилим режима, за другите режими не съм сигурен дали се появяват точно те ), като гледате право към тях, завийте вдясно и продължете напред, ще видите душата пред вас.

7. (Душа) Същото като горното, обаче завийте вляво този път и нагоре по счупеното стълбище. Продължавайте напред и се оглеждайте, ще видите душата на една от стените.

8. (Душа) След като вземете #7 се обърнете и ще видите сини лиани препречващи входа на контейнер, висящ във въздуха. Хвърлете Акуила шурикените в посока на лианите и ги разкъсайте. Придърпайте се през входа на контейнера и следвайте точките, които ви изстрелват, докато не стигнете  платформата на която се намира душата.

9. (Сребърен ключ) След като вземете #8 се обърнете право назад и скачайте по платформите докато не видите синя точка за придърпване право пред вас. Придърпайте се натам, продължете право напред по платформата и се спуснете право надолу. Ще паднете на малка квадратна платформа. Завийте наляво след като паднете и продължете право напред. Ще видите и синя точка, придърпайте се и ще видите ключа.

10.(Медна врата) В зоната с многото коридори и жълтите неща по стените, които приличат на черва, изчакайте докато стигнете до дълъг коридор с 2 жълти локви по средата. След като го преминете свийте вляво и на следващото отклонение пак вляво. Ще видите врата, която може да се разбие с Арбитър и зад нея е вратата.

Мисия 6 –  ‘Secret Ingredient’ / ‘Тайната съставка’
Изгубени души: 2 души
Ключове: Меден
Тайни врати: Медна
Общо: 4 предмета

1. (Меден ключ) Веднага след като почне нивото се обърнете назад и ще го видите.

2.(Душа) След почването на нивото трябва да прескочите една пропаст като скачате на 2 платформи една след друга. Ще видите и трета пред вас, обърната вертикално. Зад нея има душа.

3.(Душа) Като минете секцията с таймера и излезете по тръбата се обърнете вляво. На една колона е душата.

4.(Медна врата) Точно преди да се биете със Сукубата, вместо да влизате при нея, завийте наляво и ще я видите.

Мисия 7 – ‘Overturn / ‘Детрониран’
Изгубени души: 8 души
Ключове: Сребърен, Меден, Меден
Тайни врати: Златна, Медна
Общо: 13 предмета

1.(Душа) Като стигнете до затвора на Боб Барбас (там където Данте казва, че не е мислел, че ще се опитва да влезе в затвор) трябва да продължите по няколко платформи, докато стигнете до врата, която може да се разбие с Ерикс. Вместо да минавате през нея, свийте вляво и ще видите душата право отсреща.

2.(Меден ключ) След като влезете навътре в затвора на Боб, Данте ще каже нещо от сорта, че трябва да заобиколи. След като каже това, продължете напред по новия път, първо през кръг, който ви изстрелва, после трябва да се придърпате към синя точка. Като се придърпате, спрете , после се обърнете направо назад и ще видите лиани. Разкъсайте ги с Акуила и се придвижете към ключа.

3.(Душа) В помещението, дето взехте предния ключ се огледайте докато не видите една  близка синя точка за придърпване. Придърпайте се към нея, после към следващите, докато не стигнете душата.

4.(Душа) Върнете се на платформата, където стояхте, за да забележите лианите, зад които е #2 ключа. Обърнете се наляво и се огледайте добре. Минете малко напред, оглеждайки се, докато не забележите зона, оградена от мрежи. Заобиколете покрай мрежите и ще намерите място, откъдето да влезете. Вътре е душата.

5.(Златна врата) На същото място като предната душа.

6.(Сребърен ключ) След като видите първата божествена статуя за нивото, гледайте право срещу нея, после се обърнете на 180 градуса. Прелетете напред и се придърпайте към синята точка, за да се качите на платформата. След това се обърнете надясно и ще намерите ключа.

7.(Душа) След битката с първия за играта(става дума за Нефилим режима) Бяс(Rage), като излезете от помещението се обърнете наляво и ще видите душата на стената.

8.(Душа) На мястото с асансьора има 2 разклонения. Вляво трябва да има висока счупена рампа, а вдясно няма никаква рампа. Минете вдясно и продължете напред, докато не стигнете до душата.

9.(Душа) Докато се качвате по рампите, за да стигнете до асансьора, постоянно се оглеждайте назад.  Платформата която търсим е на нивото на асансьора. Щом видите платформата зад вас (повтарям, оглеждайте се), където може да скочите, направете го. Продължавайте да обикаляте около асансьора, докато евентуално не стигнете до душата.

10.(Душа) След като слезете с асансьора продължете напред и ще стигнете до стая, където има червени камъни на пода в средата, които може да се разбият с Ерикс. Вместо да ги разбивате огледайте стаята и ще зърнете душата.

11.(Медна врата) След като пропукате камъните, споменати в предното помагало, ще стигнете до зона с противници. Избийте ги и се огледайте. Трудно е да я пропуснете.

12.(Меден ключ) След като откриете гореспомената врата потърсете изхода, който се достига с една синя точка за придърпване нависоко. Придърпайте се натам и спрете. Обърнете се на 180 градуса и ще видите ключа.

13.(Душа) След като намерите гореспоменатия изход и продължите малко напред ще стигнете до втора божествена статуя. Огледайте помещението и ще видите душата.

Мисия 8 – ‘Eyeless’ / ‘Слепецът’
Изгубени души: 5 души
Ключове: Сребърен,
Тайни врати: Медна, Сребърна
Общо: 8 предмета

1.(Душа) След като започнете мисията/ ще трябва да следвате харпиите (Harpies) до гнездото им. Щом стигнете до първата врата, която може да се разбие с Ерикс, се обърнете вдясно от нея. Ще видите сини лиани, които могат да се разкъсат с Акуила.

2.(Медна врата) На същото място като горната душа, обаче вдясно от нея.

3.(Душа) Като стигнете до метрото, където почти не ви прегазва влак, се обърнете наляво и продължете напред.

4.(Сребърен ключ) По-навътре в метрото, дето отгоре постоянно минава един влак и се биете с противници, като мине битката, продължете натам откъдето идваха влаковете, качете се отгоре и свийте вдясно. Продължете напред, докато не видите ключа.

5.(Душа) Щом стигнете помещението с божествената статуя ,се обърнете към харпиите, които трябва да следвате. Гледайки към тях, претърсете дясната страна на коридора, в малка дупка в стената трябва да има душа.

6.(Сребърна врата) Точно срещу дупката на #5 трябва да има друга врата, която може да се разбие с Арбитър. Зад нея е вратата.

7.(Душа) В помещението където се троши стъкления под, след като победите противниците, огледайте, трябва да има 3 сини точки  за придърпване. Едната е изхода, а в другите 2 има души.

8.(Душа) Към другата синя точка за придърпване, след като вземете гореспомената
душа.

Мисия 9 – ‘Devil Inside’ / ‘Дявол отвътре
Изгубени души: 2 души
Ключове: Златен
Тайни врати: Златна
Общо: 4 предмета

1.(Душа) Докато следвате Финиъс (Phineas), евентуално ще стигнете до една мрежа, оградена от сини лиани. Разкъсайте ги и зад тях е душата.

2.(Златен ключ) Този ключ е малко по-труден за намиране. В зоната с първата битка след като получите умението Дяволски спусък (Devil Trigger) е мястото на ключа. Мястото има четири малко по-високи платформи в ъглите, за да ви е по-лесно да се сетите. Ключът се намира в коридор на тавана. Мястото е невъзможно да се стигне, прекалено е високо, освен ако не притежавате умението ‘стъпка върху враг’ (Еnemy step). То ви позволява, ако сте близо до противник да отскочите от него. Това, което трябва да направите е да купите това умение, да изстреляте някои враг във въздуха с някоя атака, да се придърпате, да отскочите от него, да го придърпате към вас с демоничното придърпване (Demon pull) и после пак да отскочите от него. В момента в който го направите би трябвало да сте на нивото на високия коридор. Щом сте достатъчно високо, бързо прелетете към края му, за да се качите. Ключът ви чака там.

3.(Душа) Точно отдясно на платформата, където е входа към зоната на финалната битка за нивото трябва да има друга по-малка платформа. Качете се на нея и свийте заобиколете, ще видите душата.

4.(Златна врата) В зоната с последната битка, би трябвало да я видите.

Мисия 10 ‘Bad News’ / ‘Лоши новини’
Тук няма никакви скрити предмети.

Мисия 11The Order’ / ‘Орденът’
Изгубени души: 7 души
Ключове: Меден
Тайни врати: Медна
Общо: 9 предмета

1.(Душа) След като стигнете до първата врата за нивото(врата, а не мястото на пода, то е преди вратата), която може да се разбие с Ерикс се обърнете назад от нея. В малко помещение трябва да се намира душата.

2.(Душа) След като победите Касапина(Butcher), който се опитва да премине през графитите на Кат и продължите напред ще стигнете до голямо кръгло помещение. Огледайте от лявата страна за да намерите душата.

3.(Душа) След като излезете от стаята с многото монитори е слезете надолу по стълбите застанете на едно място. Направо от вас трябва да има коридор. Ако продължите по него ще изпуснете душата. Затова завийте надясно, вместо направо, докато не стигнете друго малко помещение. Огледайте, за да откриете душата.

4.(Душа) Продължете направо по гореспоменатия коридор и оглеждайте дясната му страна. Евентуално ще видите малка отбивка, където се намира душата.

5.(Меден ключ) След като вземете предната душа и продължите напред по коридора ще слезете по 2 малки стълбища. След като слезете и по 2-рото стълбище вместо да завиете наляво, където е правилния път, продължете напред зад черните камъни. Зад тях има малко помещение, където стои ключът, затворен зад врата, която може да се разбие с Ерикс.

6.(Душа) Щом стигнете до 2-рата божествена статуя за нивото, застанете пред нея. След това се върнете по стъпките си, докато не стигнете стълбите, споменати по-горе. Като стигнете до тях завийте наляво и ще стигнете до коридор където от лявата си страна има врата, разбиваща се с Арбитър. Зад нея има коридор, където е душата.

7.(Душа) След като вземете гореспомената душа, вижте вдясно от нея, има още една врата, разбиваща се с Арбитър. Разбийте я и продължете напред, право пред вас ще има още една врата, която се разбива с Ерикс. Минете през нея, свийте вляво и оглеждайте лявата страна на стената, докато не зърнете душата.

8.(Медна врата). След като вземете гореспоменатата душа, продължете вдясно от нея, докато не стигнете до врата, минете през нея и ще взлезете в помещение, където се намира вратата.

9.(Душа) В последната зона на нивото, където е последната битка, НЕ убивайте всички противници веднага, иначе няма да може да достигнете душата. Душата се намира точно над входа на последното овално помещение(там където се биете с Drekavac/DreamRunner/Сомнамбул на Нефилим режима), доста нависоко. За да я достигнете трябва да приложите същата стратегия с която взехте златния ключ от мисия 9. Скочете, придърпайте враг и пак отскочете от него, докато не сте достатъчно високо, за да я достигнете.

Мисия 12 ‘Under Siege’ / ‘Под обсада’
Тук отново няма нищо.

Мисия 13 ‘Devil’s Dalliance’ / ‘Флирта на Дявола’
Изгубени души: 7 души
Ключове: Златен
Тайни врати: Слонова кост, Сребърна
Общо: 10 предмета

1.(Душа) След първата голяма битка за нивото, там където се променя цялата околна среда и пред вас се появява нещо като рампа(до нея е първата божествена статуя за нивото), точно под нея има душа.

2.(Златен ключ) Като гледате към гореспомената рампа се обърнете надясно и малко по-напред ще видите няколко сини точки за придърпване, придърпайте се по тях и ще намерите ключа.
3.(Душа) Като гледате същата гореспомената рампа се обърнете право назад, на една по висока площадка има душа, точно над една червена врата.

4.(Врата от слонова кост) Отново с лице към рампата, този път се обърнете наляво и ще видите няколко сини точки за придърпване. Придърпайте се по тях и ще стигнете до площадка, където се намира вратата.

5.(Душа) Като стигнете до мястото, където трябва да се придвижвате по демоничните/ангелските(онези с черепите, дето ви пърлят, там където почва ‘Дяволът има талант’/’The Devil Has Talent’) плочи, завийте надясно и на следващата отбивка пак вдясно. Следвайте плочите, докато не стигнете една бяла колона. Зад нея е душата.

6.(Душа) Като минете третия рунд на ‘Дяволът има талант’, не напускайте стаята, а се огледайте. Ще видите душата на една от стените.

7.(Душа) Ще стигнете до място, където трябва да убивате едни плъхове. Като ги избиете, ще трябва д натиснете плей бутон с Ерикс. Ще се появят 2 сини пътеки. Продължете по дясната пътека и гледайте от дясната страна, ще видите малко по-нависоко едни платформи със сини точки по тях. Придърпайте се и следвайте платформите - ще намерите душата.

8.(Сребърна врата) Като стигнете до 2-рата божествена статуя(онази на оранжевите платформи), огледайте добре около нея. Ще видите врата малко по-отдолу от лявата страна на статуята.

9.(Душа) Като стоите на същите оранжеви платформи, където се намира гореспоменатата божествена статуя, огледайте хубаво небето(ако това може да се нарече небе). Ще видите някъде нависоко оранжева платформа с точка за придърпване на нея. Придърпайте се натам и отново огледайте. Ще видите още една платформа някъде пред вас. Придърпайте се и към нея и ще намерите душата.

10.(Душа) Малко по-напред от божествената статуя, като прескочите няколко платформи ще стигнете до по-голяма площадка, огледайте я и ще я видите.

Мисия 14 ‘Last Dance’ / ‘Последен танц’
Тук няма какво да се намира.

Мисия 15 ‘The Trade / ‘Размяната’
Души: Няма
Ключове: Меден, Меден
Врати: Няма
Общо: 2 предмета

1.(Меден ключ) Преди да стигнете до големите червени контейнери, които трябва да се разбият с Ерикс се качете отгоре на колата. Огледайте отляво и ще видите доста по-надолу няколко по-малки контейнери. Прелетете към тях и  разгледайте. Ще намерите ключа.

2.(Меден ключ) Ще стигнете до място, където трябва да придърпате един автобус към вас с червена точка. Като се качите на него, огледайте хубаво отляво. Ще зърнете ключа на малко по-висока платформа точно отпред.

Мисия 16 ‘The Plan’ / ‘Планът’
Души: 9 души
Ключове: Златен
Врати: Златна, Медна
Общо: 12 предмета

1.(Душа) Щом влезете в кулата и победите Сомнамбул/Dreamrunner, продължете напред, докато не стигнете до асансьора, вдясно от него има врата, разбиваща се с Арбитър. Зад нея, надолу по стълбището е душата.

2. / 3. / 4.  (2 Души и Златен ключ) Тези 3 предмета са на едно място. Щом пристигнете на етаж 105 (където Кат казва, че не трябва да слизате), завийте вдясно от асансьора и зад ъгъла ще видите златния ключ, зад преграда от издигащи се кашони. Изчакайте  да спрат да се движат и преминете. Вътре са душите и ключа.

5.(Душа) След като преминете през стените, които се опитват да ви смачкат, ще стигнете до нова зона на етаж 106. Ще видите синя точка за придърпване пред вас. Не се придърпвайте към нея, а погледнете надясно. Ще видите пропаст светеща с ярка бяла светлина. Прелетете над нея и ще стигнете до тайно стълбище. Нагоре по стълбището е душата.

6.(Златна врата) На същото гореспоменато стълбище, обаче надолу по него ще откриете вратата.

7.(Душа) Гледайки към синята точка за придърпване, спомената в #5, не се придърпвайте към нея, а слезте в долната стая, която е под точката. Ще ви нападнат врагове, избийте ги и огледайте. Ще видите сини лиани, разкъсайте ги с Озирис, зад тях в стаята има душа.

8. / 9.(2 Души) В същата гореспомената стая, огледайте добре. Трябва д има асансьори със затворени врати. Един от асансьорите ще отвори вратите си ако се приближите до вратата му. Вътре са душите.

10.(Душа) Като излезете от коридора с лазерите, вместо надясно, където ви посочва Кат, завийте наляво. Зад ъгъла е душата.

11.(Душа) Щом получите и последното оръжие от Върджил/Vergil Каблуии/Kablooey, Кат ви инструктира да преминете през въздушния мост/Sky Bridge. Вместо да завивате надясно към входа както показва стрелката, продължете право напред и ще намерите душата.

12.(Медна врата) Преди да се качите на асансьора, където Кат казва, че трябва да се качите 5 адски етажа, свийте вдясно от него и зад ъгъла ще намерите вратата.

Мисия 17 ‘Furnace of Souls’ / ‘Пещта на душите’
Изгубени души: 5 души
Ключове: Слонова кост
Тайни врати: Златна
Общо: 7 предмета

1.(Душа) Щом почне нивото пред вас ще има разклонение. Продължете по лявата страна и малко по нататък напред по платформите ще видите малка стена от лявата страна на една платформа. Зад нея е душата.

2.(Душа) Продължете по дясната страна на разклонението, докато не стигнете платформата, където ви нападат 2 рицаря. Огледайте добре въздуха от лявата страна, докато не видите червена точка за придърпване  и черна стена зад нея. ПРидърпайте и ще се появи синя точка. Придърпайте се по нея на платформата зад стената.  Там ви чака душата.

3.(Душа) На голямата площадка/арена, където се води първата голяма  битка. Огледайте добре мястото, в малко отклонение се намира душата.

4.(Ключ от Слонова кост) След първата голяма битка, спомената горе, трябва да продължите напред из пещта по няколко платформи, като се придърпвате по тях.
Като стигнете голямата правоъгълна площадка, вместо да продължите наляво, свийте вдясно. Напред по няколко сини точки за придърпване и зад една врата от сини лиани се намира ключа.

5.(Душа) След първата божествена статуя за нивото ще стигнете до платформа, където ще се биете с няколко демона. От дясната страна има висока стена. На нея има душа.

6.(Златна врата) Гледайки срещу стената, където е гореспомената душа, се обърнете наляво и ще видите голяма пропаст и малко по-вдясно надолу вратата. Придърпайте се по околните точки за да стигнете до нея.

7.(Душа) Малко преди края на нивото трябва да скачате по няколко платформи. На една от тях има голям камък. Някъде около него трябва да има душа.

Мисия 18 ‘Demon’s Den’ / ‘Леговището на демона’
Изгубени души: 3 души
Ключове: Сребърен
Тайни врати: Сребърна
Общо: 5 предмета

1.(Душа) В първия тунел отдясно , огледайте хубаво овалното помещение, би трябвало да е отляво на генератора, на висока платформа.

2.(Сребърен ключ) Във втория тунел отдясно, не прескачайте, а се спуснете в първата, изпречила ви се пропаст. Продължете по тайния тунел и ще намерите ключа.

3.(Душа) В първия тунел отляво, точно преди да се спуснете надолу, погледнете вдясно и ще видите душата.

4. / 5.(Душа, Сребърна врата) Във втория тунел отляво, тези предмети ще ви се изпречат на пътя, не могат да се пропуснат.

Мисия 19 ‘Face of the Demon’ / ‘Лицето на Демона’ и Мисия 20 ‘The End’ / ‘Край’, в тях няма никакви предмети за намира
не.

4. ЗАКЛЮЧЕНИЕ
Добре, това беше всичко, надявам се помагалото да ви е помогнало с откриването на тези предмети. Извинете ме, ако намерите правописни, пунктуационни, лексикални и какъвто и да било вид грешки в текста, уж редактирах, ама е възможно да съм пропуснал нещо :p Това е от мен, аз съм Илиян от GAMEPOMAGALO.COM, също така не забравяйте да следите сайта ни за още видео и текстови помагала на различни игри ;) iliqn.lachi, All Rights Reserved! 




5. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЪДЪРЖАНИЕ
Преработка на това текстово помагало. Тъй като играта разполага с допълнително съдържание – Vergil’s Downfall, ще покажа къде се намират скритите предмети и в него. Предметите за събиране са - Изгубени души (като в стандартната игра), Фрагменти(Fragments), Кръстове(Crosses). Кръстовете увеличават максималното здраве на Върджил, а фрагментите са части от кръстове, събирането на четири фрагмента прави кръст. Общо предметите са 41 – 20 души, 20 фрагмента и 1 кръст.

Мисия 1 ‘Personal Hell‘ / ‘Личен ад’
Изгубени души: 4 души
Фрагменти: 4 фрагмента
Кръстове: Няма
Общо: 8 предмета

1.(Душа) След първата битка за нивото ще влезете в коридор в една сграда, огледайте от лявата страна и ще видите душата в малко помещение.

2.(Фрагмент) Напред по същия гореспоменат коридор, преди да завиете надясно по него, огледайте купчината боклуци отляво, там е фрагмента.

3.(Фрагмент) След като излезете от гореспоменатия коридор, ще трябва да телепортирате голяма платформа с червена точка към вас. След като минете по платформата завийте надясно по платформите и ще видите фрагмента.

4.(Душа) След като телепортирате гореспоменатата платформа, продължете напред и ще видите синя точка за телепортация. Вместо д се телепортирате към нея, завийте наляво по още платформи и ще видите душата.

5.(Фрагмент) След като се телепортирате към гореспоменатата синя точка, продължете напред и ще видите голяма дупка в пода по която трябва да се спуснете. Не се спускайте по нея, а я прескочете (прелетете). Отсреща от дясната страна трябва да има нещо като кафява врата. Счупете я с меча си и ще намерите фрагмента.

6.(Душа) Преди първата божествена статуя за нивото трябва да има малко отклонение вляво. Там е душата.

7.(Фрагмент) След като се пусне кътсцената, където майката на Върджил ви говори ще трябва да продължите напред. Ще се биете с няколко противници, после ще трябва да скочите по няколко платформи. Ще трябва да телепортирате платформа с червена точка. Напред по нея, после на втората платформа (точно преди да завиете наляво) е фрагмента. Огледайте добре цялата платформа, за да го намерите.

8.(Душа) След като вземете гореспоменатия фрагмент, трябва да телепортирате още една платформа с червена точка и след нея да се телепортирате по 2 със сини точки. Не се телепортирайте към втората синя точка, а погледнете под нея, ще видите душата по-долу.

Мисия 2 ‘Hollow’ / ‘Кухина’
Изгубени души: 3 души
Фрагменти: 3 фрагмента
Кръстове: 1 Кръст
Общо: 7 предмета

1.(Фрагмент) След първата битка за нивото трябва да продължите напред през нещо като арка. Отдясно на арката трябва да има нещо като наклонена колона/счупена опора. Трябва да се качите на нея и да продължите, ще видите фрагмента. Качването може да е малко трудни, тъй като Върджил няма двоен скок. Трябва да скочите, после да се телепортирате право нагоре(Trick Up), за да достигнете нужната височина, после прелетете напред към колоната/опората.

2.(Фрагмент) Щом стигнете до първата божествена статуя ще видите разклонение. Завийте наляво и продължете напред, телепортирайки се по платформите. Оглеждайте добре отляво и ще видите фрагмента на малко отклонение, след няколко платформи.

3.(Душа) След като вземете горния фрагмент, се върнете обратно, огледайте добре голямата платформа върху която стоите. Трябва да забележите малко стълбище. Надолу по него е душата.

4.(Душа) След като вземете и горната душа, продължете напред по точката, която ви изстрелва силно (онази зелената). След нея, продължете напред и ще минете през висока бяла арка. На върха й се намира душата. Трябва да я огледате, докато не видите синята точка за телепортация. Скочете и се телепортирайте към нея.

5.(Душа) След като вземете горната душа, продължете напред. Пак ще трябва да се изстрелвате по 2 зелени точки. След тях ще стигнете до голяма платформа. Огледайте отляво по черните камъни, преди да продължите напред и ще видите душата.

6.(Фрагмент) Тук трябва да се върнете обратно или да рестартирате мисията. Обратно при божествената статуя, вместо наляво, завийте към дясното разклонение. Продължавайте напред, докато не стигнете до голяма платформа (има голяма бяла арка). Огледайте хубаво от лявата страна на арката, би трябвало да намерите фрагмента.


7.(Кръст) След като стигнете до втората божествена статуя и продължите напред по платформите, където падат метеоритите, завийте надясно след първите няколко платформи и ще видите кръста.

Мисия 3 ‘Power Struggle’ / ‘Борба за надмощие’
Изгубени души: 4 души
Фрагменти: 4 фрагмента
Кръстове: Няма
Общо: 8 предмета

1.(Душа) На първото разклонение завийте вляво и продължавайте да се изкачвате нагоре, ще трябва да се телепортирате на по-висока платформа и ще намерите душата.

2.(Фрагмент) На мястото, където се води първата битка за нивото, се обърнете надясно от там, където дойдохте. Някъде там ще намерите фрагмента.

3.(Душа) Ще стигнете до място, където трябва да изстреляте илюзорен меч (sword illusion), за да накарате един вагон да стане солиден и да може да се стъпва на него. Като стъпите на вагона след него, се обърнете надясно. Трябва да има платформа на която е душата. Може да я достигнете с прелитане и телепортация напред, тъй като е малко по-надалече.

4.(Фрагмент) Отново ще стигнете до място, където трябва да правите вагони солидни. След като стъпите на втория вагон, погледнете вляво и ще видите червена точка за телепортация. Телепортирайте платформата и продължете напред, ще намерите фрагмента по-навътре.

5.(Фрагмент) След кътсцената с Данте, където Върджил го събаря на земята, се обърнете назад, върнете се още малко и ще видите място, вляво от вас, където може да се качите. Там е фрагмента.

6.(Душа) След като вземете и горния фрагмент, се върнете отново по петите на Данте. В коридора гледайте отдясно и ще видите душата зад счупена мрежа.

7.(Душа) След като вземете горната душа, продължете напред. Ще трябва да се биете. След като победите всички противници, продължете напред, докато не влезете в нещо като коридор, Пред вас ще се изпречи пропаст над която трябва да скочите. След като я прескочите се обърнете назад и вдясно ще видите платформа. Прелетете към нея и ще видите душата.

8.(Фрагмент) След като преминете през портала и продължите с преследването на Данте, ще трябва да скачате по платформи, за да го стигнете. Гледайте отляво и малко по-надолу от всяка платформа на която стъпите, ще видите фрагмента, малко по-надолу на друга платформа.

Мисия 4 ‘Heartless’ / ‘Безсърдечен
Изгубени души: 4 души
Фрагменти: 4 фрагмента
Кръстове:
Общо: 8 предмета

1.(Фрагмент) След първата битка, на първото разклонение свийте вляво, ще намерите фрагмента.

2.(Душа) Точно преди да влезете в първия портал, не влизайте, ами погледнете наляво от него. Ще видите душата на малка платформа.

3.(Фрагмент) След първата божествена статуя за нивото ще влезете в коридор, който ще се срути. Вдясно от вас, счупете вратата, там е фрагмента.

4.(Душа) След като вземете горния фрагмент и продължите напред ще трябва да се биете отново, след битката, продължете напред, след арката погледнете нагоре и вляво. Ще видите синя точка за телепортация, телепортирайте се натам. Огледайте се и ще видите душата на отсрещна платформа.

5.(Фрагмент) След като вземете и горната душа, продължете напред през следващия портал. След него ще стигнете до разклонение. Продължете по десните платформи и ще стигнете до фрагмента.

6.(Душа) След като вземете горния фрагмент ще има още една битка. След като свършите с нея ще трябва да преминете през още един портал. След като преминете и излезете през другия портал, минете за него и огледайте, ще видите платформи на
които може да скочите. Ще видите душата.

7.(Душа) След още един портал ще стигнете до голям бял мост. По средата на моста, погледнете надясно и долу, ще видите душата на малка платформа. Прелетете натам и се телепортирайте напред за да стигнете, разстоянието е дълго.

8.(Фрагмент) След моста, вдясно от божествената статуя е фрагмента.

Мисия 5 ‘Own Shadow’ / ‘Собствена сянка’
Тук няма нищо за събиране.

Мисия 6 ‘Another Chance’ / ‘Друг шанс’
Изгубени души: 5 души
Фрагменти: 5 фрагмента
Кръстове: Няма
Общо: 10 предмета

1.(Душа) Преди да скочите на първата платформа висяща във въздуха, вляво от нея и малко назад е душата на стената на разрушената сграда.

2.(Фрагмент) Преди да влезте в коридора, вдясно от входа му е фрагмента на малка платформа.

3.(Душа) Над входа на гореспоменатия коридор е душата. Скочете и се телепортирайте вертикално за да я достигнете.

4.(Душа) Напред и вляво по същия гореспоменат коридор е душата.

5.(Душа)След коридора, щом излезете отвън (ще има битка), точно над изхода е душата. Ще трябва да отскочите от някои враг (с Enemy Step) и да се телепортирате вертикално, за да я достигнете.

6.(Фрагмент) След като се справите с враговете, описани горе, се огледайте, вляво от изхода, където се намира горната душа има фрагмент, зад порутена постройка.

7.(Фрагмент) След като вземете горния фрагмент, продължете напред, като се телепортирате към първата летяща платформа, огледайте вдясно на нея, ще намерите фрагмента.

8.(Фрагмент) Следа като вземете и горния фрагмент трябва да продължите напред, ще стигнете до голяма платформа с врагове. Фрагментът се намира високо горе на летяща платформа. Може да я достигнете като отскочите от враг (с Enemey Step) във въздуха и се телепортирате вертикално.

9.(Фрагмент) След гореспоменатата битка ще продължите напред, евентуално ще трябва да се телепортирате към синя точка, вляво от нея е фрагмента.

10.(Душа) Веднага след като вземете горния фрагмент и излезете през вратата, вдясно е душата.



No comments:

Post a Comment

Leave a comment